Ledenwerving

Om de handbalsport zoveel mogelijk te promoten bij de jeugd worden veel activiteiten ondernomen. Deze worden grotendeels uitgevoerd door jeugdtrainers onder regie van Johan Pellis.

De opzet is om leuke trainingen of handballessen te verzorgen voor de basisschooljeugd en deze kinderen daarna uit te nodigen voor trainingen bij onze club. Dat heeft de voorbije jaren toch wel opgeleverd dat onze jeugdleden nu niet alleen maar uit Heerle en Wouw komen, maar uit diverse plaatsen in de omgeving. Momenteel beschikt onze vereniging over een redelijk grote jeugdafdeling, het blijft echter heel belangrijk om te blijven werken aan ledenwerving.

Sjors Sportieve School

Het belangrijkste project is elk seizoen “Sjors Sportieve school” dat georganiseerd wordt door Sportservice Noord-Brabant.

Op een aantal basisscholen in de gemeente Roosendaal worden sportlessen gegeven, één sport daarvan is handbal. De kinderen krijgen drie lessen handbal en één daarvan wordt verzorgd door de handbalvereniging. In het voorbije seizoen zijn 30 handbalclinics verzorgd door onze jeugdtrainers op 6 verschillende scholen.

We sluiten dit project jaarlijks af met een handbalmiddag in Heerle voor alle kinderen die meegedaan hebben aan de clinics. De opkomst was goed de voorbije jaren, zo’n 60 á 70 kinderen. Alle kinderen die dit jaar hebben meegedaan hebben onlangs een mail gehad met de uitnodiging eens te komen meetrainen.

Daarnaast krijgen alle kinderen van de basisscholen in onze gemeente in januari een boekje met daarin de keuzemogelijkheid om sportcursussen te volgen van een groot aantal sportverenigingen. De kinderen worden ook via digitale media enorm gepusht om deel te nemen aan sportactiviteiten. Ook wij doen daar aan mee.

In het voorbije seizoen hebben wij de kinderen uitgenodigd voor de reguliere trainingen.

Kind Fit en de Sportsnuffel

Kinderen in de gemeente Steenbergen krijgen sportlessen, waaronder handbal op school en aan het einde krijgen ze de mogelijkheid zich in te schrijven voor trainingen bij een club.

Maatjestraining

In het voorbije seizoen is dit voor het eerst georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek. Hierbij is het de bedoeling dat de jeugdleden een vriendje of vriendinnetje meebrengen om een paar keer mee te komen trainen. Dit jaar gaan we deze activiteit herhalen!