Bestuurscolumn

De afgelopen periode heeft bestaan uit een zomervakantie die bol stond van de sport. Opeens was het dat het voetbalminnende Nederland niet vol verwachting naar het EK kon kijken. Des te meer aandacht ging er naar de Olympische Spelen.

De verwachtingen waren hoog voor bepaalde topsporters. Zij zouden immers wel wat (gouden) medailles binnenharken. Voor Nederland als sportland was dit een behoorlijke aderlating toen dit niet lukte. Vol opperste concentratie werden er ergens anders prachtige resultaten behaald, niet alles verzilverd met een medaille. Zo werd handbal een verrassing en de meest populaire Nederlandse teamsport van de OS.

Klik hier voor de samenvatting Nederland – Brazilië

Onderzoek wijst uit dat dit echter geen directe gevolgen heeft. Prestaties worden geprezen, maar kinderen/ouders blijven vaak toch bij de welbekende sporten. En dat is ook totaal niet erg. Wel wijst dat onderzoek uit dat het de populariteit van de sport kan verhogen als hier actief mee wordt gepromoot.

Via een flyer wilden we de handbalsport en onze vereniging promoten. Mond op mond reclame werkt dan ook nog echt het best. Wij dagen jullie allen dan ook uit om eens wat (ouders van) kinderen enthousiast te maken om deel te nemen met de handbalsport. De flyers liggen in de bus, nu moet de volgende stap worden ondernomen.

Er wordt wel eens gesproken over dat teams wat klein zijn, of dat er geschoven moet worden; dit is de kans na de OS, om wellicht wat meer aanwas te krijgen. De bal ligt ook bij jullie, dus ga er voor! Samen maken we de vereniging nog groter, sportiever en gezelliger!

Dat wij de vereniging kunnen ‘maken’ werd duidelijk op ons 55 jarig jubileum. Dankzij een goede organisatie, een prachtige dag en de diensten van Eric van der Wel, Pascal Sibbald, trainers en de DJ, werd deze dag een succes. Veel kinderen en veel senioren waren op deze dag aanwezig om te kunnen trainen onder een andere trainingsstijl of te bewonderen van of lachen om alle oude foto’s.

Veranderingen
Nadat de ALV plaatsgevonden had, was duidelijk dat Rowin, Paul en Stéphan als bestuur doorgaan. Bart is vanwege zijn werk niet meer beschikbaar als bestuurslid. Wij bedanken hem voor zijn diensten als bestuurslid! Met drie man komen wij nu voor een lastigere klus te staan en hopen ook op inzet en flexibiliteit van onze leden en vrijwilligers. Om dit in goede banen te leiden zullen wij ons hard inzetten, maar wij zouden ook graag zien dat iemand ons ‘team’ versterkt.

Ben jij diegene die de vereniging nodig heeft?!

Wil je liever niet in het bestuur, maar wel iets kleins doen om ons te helpen, ook dan is er ruimte voor je! Interesse? Mail ons!

About the author: Stephan