Veldhandbaltoernooi 2016 geslaagd!

VELDHANDBALTOERNOOI HV HEERLE: TOPDRUKTE IN HANDBALDORP HEERLE!

Rond 8:00u ’s morgens kwamen de eerste auto’s Heerle binnenrijden. Zij hadden geluk en werden door de parkeerwachten naar de parkeerplaats bij sportpark Harella geleid. Niet veel later stroomde het hele dorp vol en werd elke parkeermogelijkheid benut. Het aantal inschrijvingen was hoog dit jaar, 138 teams: zo’n 1500 handballers en honderden coaches, begeleiders, supporters uit heel Nederland en België. Handbalvereniging Heerle is een van de weinige verenigingen, die nog een veldhandbaltoernooi voor jeugd en volwassenen organiseren op 1 toernooidag. Bovendien ligt Heerle erg gunstig op de kaart, tussen Zuid-Holland, Zeeland, Oost-Brabant en België. Twee gegevens die zorgen voor een succesformule.

Minstens zo belangrijk voor het succes van een toernooi is natuurlijk het weer. De toernooicommissie kon de weergoden bedanken, want tussen de regenachtige zaterdag en maandag in, was er op zondag volop zon, echt een prachtige dag!

HVHTOERNOOI2016-foto10

Rondom de velden werden door de bezoekers massaal tenten opgebouwd en kleden neergelegd, waar hele verenigingen neerstreken met klapstoelen, parasols en koelboxen. Elk vrij plekje werd benut!

HVHTOERNOOI2016-foto02De toernooicommissie moest dit jaar een heel groot aantal vrijwilligers op de been zien te krijgen. Dit lukte dankzij de grote betrokkenheid van de leden en ouders van handbalvereniging Heerle. De ruim 350 wedstrijden moesten worden voorzien van scheidsrechters, de kraampjes op het gezellige buitenplein van verkopers van fruit, snoep, hamburgers, poffertjes, suikerspinnen en handbalballen. In kantine en bij de extra buitenbar stonden mensen klaar om aan de grote vraag naar koffie,drank, soep en broodjes te voldoen. Toezicht en begeleiding was er geregeld in de binnenspeeltuin, die voor de jongste jeugd in de handbalhal werd ingericht. De F-jes en de E-tjes hadden het eigenlijk te druk om te handballen: het apenkooien, kleuren en geschminkt worden was gewoon te leuk! Zelfs van de splinternieuwe jeu de boulesbaan werd, tussen het handballen door, gebruik gemaakt.

HVHTOERNOOI2016-foto07

Maar…gehandbald werd er natuurlijk ook. Een spannende herenfinale op 2e divisieniveau, volop leuke jeugdwedstrijden en ook voor ouders van handballende F-jes, die zelf geen handbalervaring hadden was ruimte gemaakt in het speelschema.

Onmisbaar op zo’n groot toernooi is natuurlijk de aanwezigheid van EHBO. Dankzij de professionele aanpak en uitrusting van de leden van EHBO Heerle-Wouw konden blessures op tijd behandeld worden en erger werd voorkomen.

De vele prijzen die tijdens de afsluitende prijsuitreiking werden uitgereikt, werden met luid gejuich en clubliederen ontvangen, met als hoogtepunt de uitreiking van de verenigingswisselbeker. Die ging, net als vorig jaar, mee naar Rotterdam, naar handbalvereniging Snelwiek. Handbalvereniging Heerle kijkt met een goed gevoel terug op een zeer geslaagd toernooi. Mede dankzij Voetbalvereniging HSC ’28, EHBO Heerle-Wouw en natuurlijk alle sporters, scheidsrechters, toeschouwers en vrijwilligers was 19 juni 2016 een fantastische handbaldag!

HVHTOERNOOI2016-foto11

Meer foto’s bekijken? Klik hier!

About the author: Stephan