Bestuur

Bestuurscolumn

Pasen is net voorbij en dat heeft voor vele mensen verschillende betekenissen.

Voor de een betekent dit dat er een religieuze gedachte bij komt kijken, de andere gaat gelijk op zoek naar paaseitjes in de tuin en een ander is blij omdat de vastentijd voorbij is en dus weer dichter bij carnaval is. Wij bedanken in elk geval ieder die meegeholpen heeft bij de verkoop van de paaseitjes!

Voor ons als bestuur betekent het dat zaalseizoen afgerond gaat worden. Wij kennen op dit moment 1 jeugdteam dat meedoet voor de titel; de E2. De Dames 1 zijn nog in de race voor de titel, hoewel dit lastig gaat worden. Qua prestaties zien we dus statistisch gezien weinig echte successen, maar de teams zijn onderling over het algemeen wel gaan groeien in kwaliteiten. We kunnen de algehele conclusie trekken dat onze teams gemiddeld op een 5e plaats van de 10 teams in een poule staan. Dit is deels te verklaren doordat onze jeugdteams veel eerstejaars in hun categorie zijn. Vanuit dat standpunt is dit dan ook een mooi resultaat. Enkele uitzonderingen zijn er natuurlijk naar boven en naar onder.

Een klein complimentje mag daarnaast dan ook gaan naar alle moeite die de HTC steeds weer doet om het handbal binnen de vereniging goed te faciliteren. Het HTC kent een moeilijke taak om aan wensen en verwachtingen te voldoen van spelers, trainers/coaches en ouders. Het kan nooit voor iedereen perfect gaan, maar dat streven is er wel.

Ook betekent dit einde van het zaalseizoen dat er een afsluiting zal plaatsvinden. Dit jaar zal de jeugd en senioren apart worden gehouden. De jeugd zal op 3 april pannenkoeken gaan eten, informatie over Jeugdkamp krijgen en een leuke activiteit gaan meemaken. De senioren kunnen hun spanning niet ophouden wie de speler, speelster en talent van het jaar gaan worden.

Beide leuke activiteiten om de teams dichter bij elkaar te krijgen.

Al een tijdje geleden is er een vergadering geweest om te kijken hoe teams dichter naar elkaar kunnen groeien aan de seniorenkant. Dit wordt op dit moment langzaam, maar zeker ontwikkeld. Dit willen wij zeker per volgend seizoen verder ontwikkelen. In de tussentijd betekent het naderen van het einde van het zaalseizoen dat er langzaam gewerkt worden naar het buitenseizoen. Handbal en een zonnetje is altijd een goede combinatie. Sport en gezelligheid worden nog beter gecombineerd doordat wij ons langzaam op het terras van Harella kunnen begeven. Vanuit daar hopen wij ook dat dit een positief effect heeft op een vergroting van cohesie tussen teams, ouders en leden.

Als laatste: wij sloten vorige keer de nieuwsbrief af met de ‘nulpas’, waarbij de volgende nieuwsbrief duidelijk zou worden welke kant wij op willen gaan. Wij kiezen om deels richting doel te gaan, maar hebben hiervoor een sper nodig. Jullie zijn voor ons de sper die ervoor zorgt dat onze weg naar het uiteindelijke doel succes gaat kennen. Om goed te weten te komen wat de vereniging nodig heeft, wordt komende week ook een enquête verstuurd. Het verzoek vanuit ons dan ook om de enquête in te vullen en terug te sturen naar info@hvheerle.nl mailadres. Alvast bedankt!

About the author: Stephan

Geef een reactie